Sjaak Sleiderink vervangt Dennis van den Brink op EK young riders

Foto De Paardenkrant

Springruiter Sjaak Sleiderink vervangt Dennis van den Brink volgende week op het EK springen voor young riders in het Oostenrijkse Ebreichsdorf. Bondscoach Sven Harmsen moest Sleiderink met zijn paard La Toya 44 oproepen vanwege een blessure van Van de Brinks paard Royal Dream, waarmee hij onlangs nog de Grote Prijs van CH De Wolden won.

Sjaak Sleiderink was vorig jaar op het EK in Comporta lid van het young riders-team dat vierde werd. Toen reed de twintigjarige ruiter zijn succespaard BMC Laksha de Breve, waarmee hij in 2009 teamkampioen werd op het EK voor junioren in Hoofddorp. In 2010 behaalde de combinatie een zilveren teammedaille en werden ze individueel zevende.

De Europese titelstrijd voor young riders en junioren vindt plaats van 14 tot en met 19 augustus in Ebreichsdorf. Naast Sleiderink bestaat het Nederlandse young riders-team uit Jody van Gerwen met Waldemar, Doron Kuipers met Ups-a-Daisy, Charlotte Verhagen met Willemijn HL en Wouter Vos met Carmina Van ’t Castanea Hof.

Bron: Horses/KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.