Ga naar hoofdinhoud

Smolders begint laatste dag Shanghai met vijfde plek

Constant van Paesschen met Compadre van de Helle Foto: LGCT / Stefano Grasso
Alhoewel de strijd in de Global Champions Tour en Global Champions League in Shanghai al is gestreden, stonden er ook op zondag nog twee 5*-rubrieken op het programma in Shanghai. In de eerste van deze twee, een parcours van 1,50m direct op tijd, pakte Harrie Smolders de vijfde plek met Monaco. De winst in deze proef was voor Constant van Paesschen met Compadre van de Helle.

Vrijdag was Van Paesschen in de openingsrubriek net iets te langzaam met de elfjarige zoon van Casall om de zege te kunnen pakken, maar zondag bleef de Belgische ruiter de concurrentie zowat een halve seconde voor.

Smolders

Voor Smolders was Shanghai pas de derde wedstrijd met de Cassini II-zoon. In de openingsrubriek vrijdag bleef het duo net als vandaag ook foutloos, maar was toen niet snel genoeg voor een plek in de top tien en werd veertiende. Met de tijd van 68,38 seconden mocht Smolders zich deze keer als vijfde opstellen voor de prijsuitreiking.

Zanotelli

Marlon Modolo Zanotelli was samen met Van Paesschen de enige, die onder de 65 seconden bleef in deze tijdsrubriek. De Braziliaan, bekend om zijn snelle rijden, liet Rock’n Roll Semilly (v. Diamant de Semilly) in 64,75 seconden finishen en mocht zich als tweede opstellen. In de openingsrubriek van afgelopen vrijdag waren de rollen omgekeerd, Zanotelli pakte toen met Extra van Essene de zege voor Van Paesschen.

Twee Belgen

Karel Cox was met de KWPN’er Evert de tweede Belgische ruiter in de top drie. Het duo vormde met de tijd van 65,56 seconden geen echte bedreiging voor Zanotelli, maar was op zijn beurt wel ruim een halve seconde sneller dan Shane Breen met Can Ya Makan. De ruiter uit Ierland klokte 66,14 seconden met de goedgekeurde Canturo-zoon en werd daarmee vierde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.