Smolders: ‘Emerald was iets minder gretig en scherp’

Harrie Smolders met Emerald Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de finaleronde in Parijs is Harrie Smolders teruggezakt naar een 17e plek in de eindstand van de Wereldbekerfinale. Met Emerald wist hij de topvorm van vrijdag helaas niet vast te houden. Vrijdag werd het duo tweede achter de winnares van de Wereldbeker Beezie Madden.


“Hij was niet helemaal hetzelfde als vrijdag: iets minder gretig en scherp,”; reageert Harrie Smolders na afloop van de eerste manche van de finaleronde. “Emerald geeft zoveel energie, dat kost best even om weer te recupereren. Dat zie je vandaag een beetje terug. De driespong sprong hij al iets vlak in en toen kon ik hem niet meer genoeg in balans krijgen voor de middelste hindernis. Tot en met vijf ging het nog wel goed, maar na het lijntje door het midden liep het iets uit m’n handen.”

Tweede manche

Ook in de tweede manche kreeg de combinatie teveel dure strafpunten: “Het zit er op. Hij leek in de tweede ronde in het begin wel beter, maar in die wending viel hij wat naar binnen en kon ik hem niet mooi om mijn binnenbeen heen houden. Daar kreeg ik een fout en toen was Emerald ook niet meer gefocust op de volgende hindernis en besloot ik een extra rondje te rijden. Als ik er heel goed voor had gestaan had ik dat misschien anders opgelost. Ik hoop dat het de volgende keer weer beter gaat, van ‘hero naar
zero’ gaat snel in onze sport.”; vertelt Smolders

Vakantie en Shanghai

Smolders: ”Emerald krijgt nu lekker even vakantie en volgende week ga ik met Don VHP naar Shanghai.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.