Smolders en Van der Vleuten stijgen, Ahlmann nog steeds de nummer een

Harrie Smolders - EmeraldFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor de vijfde maand op rij is Christian Ahlmann de leider op de Longines wereldranglijst voor springruiters. Simon Delestre blijft op plaats twee. In de laatste maand van het jaar stijgen Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten weer enkele plaatsen. 

In de top van het klassement zijn weinig veranderingen. Christian Ahlmann blijft Simon Delestre voor met 41 punten.

Deusser ten koste van Ward

Daniel Deusser is van de vijfde naar de derde plaats geklommen ten koste van McLain Ward. De Amerikaan staat nu op de vijfde plaats. Kent Farrington blijft op de vierde plaats. Onderaan de top tien vervangt Steve Guerdat Scott Brash. De Schot valt terug van de tiende naar de dertiende plek. Verder is de top tien is ongewijzigd.

Jeroen Dubbeldam

Harrie Smolders is een plaats gestegen, van dertien naar twaalf en Maikel van der Vleuten steeg zes plaatsen, van 28 naar 22. Jeroen Dubbeldam is de derde Nederlander op de ranglijst. Hem vinden we terug op plaats 63.

Klik hier voor de wereldranglijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.