Smolders weer net naast podium in Mechelen

Een thuisoverwinning in de 1,45 m-rubriek van Jumping Mechelen. Pieter Devos was zijn concurrentie in de barrage te snel af en eiste de overwinning op. Harrie Smolders viel met Zinius net buiten het podium.

Devos en Haloubet Hitchcock (v. Baloubet du Rouet) snelden in de barrage naar een tijd van 31,88 seconden. Landgenoot Gilles Thomas kon zijn tijd niet kloppen. Hij stuurde Indiana V.H Kapelhof (v. Chatman) in 32,07 seconden rond. Daarmee bleef hij Henrik von Eckermann en Yajamila (v. Lux Z) wel voor, die derde werden door in 32,18 seconden te finishen.

Smolders sloot als vierde aan met een tijd van 32,94 seconden. Gisteren behaalde de ruiter met Zinius eveneens de vierde plek, maar dan in het jachtparcours over 1,45 m. De top vijf werd vandaag afgesloten door Pilar Lucrecia Cordon en Armani Des Maraichers (v. Kashmir van Schuttershof).

Leopold van Asten nam met VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z) deel aan deze rubriek. In de barrage noteerden zij een tijd van 32,98 seconden. Een balkje gooide roet in het eten voor een hogere klassering. Ze werden uiteindelijk negende.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.