Smolders rijdt Corrada koel naar overwinning

Harrie Smolders met Don VHP Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Harrie Smolders kon zich het goed aankijken in de barrage van de H&M Ivy Stakes in Olympia Londen. Vier combinaties gingen hem voor in de barrage en ze maakten allemaal een fout. Smolders hoefde met de merrie Corrada alleen maar foutloos te rijden voor de overwinning en dat deed hij uiterst beheerst. Kevin Staut en thuisfavoriet Michael Whitaker moesten genoegen nemen met de plaatsen twee en drie.

Vijf combinaties overwonnen het pittige basisparcours om de H&M Ivy Stakes over 1,50m. Michael Whitaker beet het spits af in de barrage. Hij stuurde tienjarige merrie Jb’s Hot Stuff (v. Locarno) vlot rond en finishte met een balk in 37,06 seconden.

Snelle Staut

William Funnell kreeg met de grote schimmel Billy Mccain (v. Cevin Z) zelfs twee fouten en klokte 37,16 seconden. Daarna was het de beurt aan Kevin Staut met de achtjarige Unna de Kerglenn (v. Cap Kennedy*Bois Margot). Staut draaide de korst mogelijke wendingen en de merrie sprong snel van de grond. Toch was de wending naar de dubbelsprong te klein en door de te dichte afstand kreeg de combinatie een fout op de insprong en met vier strafpunten in snelste tijd van 34,07 seconden werd het paar uiteindelijk tweede.

Foutloos

Voordat Harrie Smolders aan de bak moest kreeg Jos Verlooy acht strafpunten Napa Valley (v. Nintender). Smolders hoefde dus alleen maar foutloos te rijden voor de zege. Koelbloedig stuurde hij de fantastisch springende Oklund-dochter zonder fouten rond in 44,42 seconden en pakte de zege.

Nog wat groen

“Mijn paard is niet zo snel,” grapte Smolders na afloop, “dit was de enige manier om te winnen!” Harrie Smolders rijdt de KWPN-merrie nou ongeveer twee maanden. Het fokproduct van Eugene Reessink is van de Amerikaanse Copernicus Stables van Audrey Coulter. “Dit was een mooie wedstrijd om te winnen met een nieuw paard, ik heb haar pas twee maanden. Ze is nog wat groen en heeft hier een boel geleerd.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.