Smolders, Van der Vleuten en Van Asten in top vijf tweede ronde GCL

Harrie Smolders met Emerald N.O.P. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Het was Gregory Wathelet die er met de winst vandoor ging in de tweede ronde van de Global Champions League in Valkenswaard, maar voor Nederland was er driedubbel succes met drie ruiters in de top vijf. Harrie Smolders eindigde met een derde plaats het hoogst met zijn Olympiade paard Emerald N.O.P. en verzamelde daar 23.250 euro mee.

Harrie Smolders had het geluk dat hij de laatste startpositie geloot had en wist wat hem te doen stond. Met de Diamant de Semilly-zoon kwam hij in 76,30 seconden over de finish, niet genoeg om Wathelet met de Thunder van de Zuuthoeve-zoon Eldorado van het Vijverhof (72,10) en Sergio Alvarez Moya met de Contender-zoon Carlo (73,31) te verslaan, maar genoeg voor een plaats in de top drie.

Duel tussen Van der Vleuten en Van Asten

Met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) had Maikel van der Vleuten 78,38 seconden nodig om het parcours te voltooien. Leopold van Asten had daar 0,15 seconden langer voor nodig met de For Pleasure-dochter VDL Groep Beauty. Dat kwam hem met een winst van 9.300 euro duur te staan tegenover de 15.500 euro die Van der Vleuten won.

Om 18:00 uur gaat de Grote Prijs van start, waarin de heren het opnieuw tegen elkaar opnemen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.