Smolders: ‘Wij zijn orkanen natuurlijk niet gewoon’

Harrie Smolders en Don VHP Z Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Terwijl de wereldruiterspelen woensdag begonnen maakte Harrie Smolders zijn paard Don VHP Z klaar voor vertrek naar Tryon. De NOS was erbij toen de hengst vertrok en sprak met de nummer 1 van de wereldranglijst over de orkaan Florence.

Inmiddels is de orkaan donderdag weliswaar in kracht afgenomen, maar blijft volgens het National Hurricane Center nog altijd een levensbedreigende storm met heel veel regen, waardoor overstromingsgevaar bestaat.

Schrikken

Smolders uit in het interview zijn zorgen.  “Het is toch wel een klein beetje schrikken, want wij zijn orkanen natuurlijk niet gewoon”, aldus de springruiter. “De organisatie zit er bovenop en er zijn ook al mensen van de Nederlandse federatie. We krijgen elk uur updates.”

‘Met een beetje gras is hij al blij’

De groom van Don VHP Z, Alex Tyler-Morris, die inmiddels met de hengst naar Tryon vertrokken is, maakte zich nog niet zo’n zorgen: “Als ik hem meeneem naar buiten en hij wat gras kan eten, is hij al blij.”

Bekijk hier het interview

Bron: NOS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.