Smolders wint in Basel met Capital Cornardo

Harrie Smolders met Capital Colnardo - Foto: Stefano Grasso/GCL

Harrie Smolders won zojuist met Capital Colnardo (v. Colman) de de vijfsterren Longines ranking proef over 1,50m in Basel. De combinatie kreeg een struikeltje aan het begin van het barrageparcours, maar wist toch foutloos te blijven en zette de tijd op 39,03 seconden. De rest kwam daar niet meer aan.

Het basisparcours was flink onderscheidend, met veel strafpunten voor tijdsoverschrijding. De barrage werd uiteindelijk verreden met zes combinaties, waaronder – tot genoegen van het thuispubliek – ook twee Zwitsers.

Zwitsers op 2 en 3

De Zwitserse Janika Sprunger bleef met Ninyon (v. Nintender) ook foutloos. Ze reed in een prachtige stijl naar 41,28 seconden en de tweede plaats. De het hele weekend al succesvolle Zwitser Werner Muff reed met Pollendr (v. Polytraum), die een tijdje niet in de ring te zien was geweest. Muff bleef foutloos, maar deed het relatief rustig aan en finishte in 42,15. Het was goed voor de derde plaats.

De Duitsers reden snel, maar kregen balken te verwerken. Marcus Ehning werdmet Pret A Tout (v. Hiram Chambertin) vierde in 37,38. Felix Hassmann mocht als laatste starter met Cayenne WZ (v. Claudio) nog proberen om Smolders te verslaan. Ook hij reed een snelle tijd, van 38,34 seconden, maar kreeg onderweg een balk en werd vijfde.  De zesde plaats was voor Olivier Robert uit Frankrijk met Quenelle du Py (v. Tresor du Remon).

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.