‘Soap-hengst’ Rubin Cartier verkocht naar Venezuela

Rubin Cartier (v. Rubin Cortes) - Still Vimeo

Bij de naam Rubin Cartier (v. Rubin Cortes) zal bij menig paardenliefhebber een lichtje gaan branden. Niet vanwege zijn prestaties in de ring, maar vooral vanwege het juridische gesteggel tussen mede-eigenaren Frans en Frea Plantaz van Altius Horses en amazone Simone van Wijngaarden. Nu is de hengst verkocht naar Venezuela, zo blijkt uit de FEI database. 

Een tijdje geleden al: op 3 maart is de hengst overgeschreven. Nieuwe eigenaar Patriccia Ferrando, een Venezolaanse amazone die in Wellington resideert. Rubin Cartier stond al vanaf vorig voorjaar te koop bij Patrik Kittel. Zijn stalamzone Malin Nilsson reed de hengst vorig jaar een paar keer in de Lichte Tour en één keer in de Intermédiaire II. Daar werd hij vierde met dik 69%.

Rubin Cartier Stallion 2008 from outstanding stables on Vimeo.

Lees ook: 

‘Kreupele’ Rubin Cartier terug in de wedstrijdring
‘Kreupele’ Rubin Cartier nu te koop als Grand Prix-ster
Blij dat ik gekozen heb voor het welzijn van Rubin Cartier’
Van Wijngaarden en Plantaz bereiken alsnog akkoord
Van Wijngaarden en Plantaz komen toch niet tot elkaar
Rubin Cartier niet terug naar Van Wijngaarden
Maandag uitspraak in zaak Rubin Cartier
Rubin Cartier onder politiebegeleiding in beslag genomen
Simone van Wijngaarden wint kort geding

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.