Solide zege Eric Lamaze in WEF Challenge Cup

Eric Lamaze en Houston Foto: © Sportfot

De derde wedstrijd in de Challenge Cup serie op het Winter Equestrian Festival in Wellington kwam in handen van de Canadees Eric Lamaze. De winnaar van het brons op de Spelen van Rio reed een van zijn minder ervaren paarden Houston (v. Heartbreaker) naar een solide overwinning. De Amerikaanse amazones Molly Ashe en Leslie Howard kwamen in de barrage te kort.

De Belgisch gefokte Heartbreaker-zoon Houston had nog niet heel wedstrijden gelopen onder Eric Lamaze, de tienjarige hengst kwam altijd op het tweede plan achter Lamaze’s toppaarden. In de barrage van de Challenge Cup toonde Houston zijn kwaliteiten en liep overtuigend foutloos naar de overwinning.

Hough en Moya sneller

In de twaalf combinaties tellende barrage waren alleen Lauren Hough en Sergio Alvarez Moya sneller dan Lamaze, maar moesten vier strafpunten incasseren. Hough’s tijd van 39,49 seconden op de KWPN’er Waterford (v. Coolcorron Cool Diamond) bracht haar de vierde plaats. Moya werd vijfde op G&C Unicstar de l’Aumone (v. Ninio de Rox) in 40,11 seconden.

Internationaal debuut

Voor Eric Lamaze uit was het eerst Molly Ashe die een foutloze rit neerzette met de negenjarige Audi’s Dimple. Voor Ashe het eerste internationale optreden met de zoon van Wittinger VDL, die vorig jaar nog succesvol was onder Ruben Romp.

Twee Heartbreakers aan kop

De tijd van Molly Ashe van 42,60 seconden werd even later verbeterd door Leslie Howard op een andere Belgisch gefokte Heartbreaker-zoon, Gentille van Spieveld. Howard eindigde in 41,38 seconden op de tweede plaats, want Lamaze snoepte er nog bijna een seconde vanaf met zijn tijd van 40,55 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.