Spaanse overwinning in openingswedstrijd Longines Masters Hong Kong

De openingswedstrijd van de Longines Masters in Hong Kong werd zojuist een prooi voor de Spaanse Pilar Lucrecia Cordon. Hong Kong heeft dit weekend de laatste in de serie van drie wedstrijden om de Longines Masters Grand Slam. In het zadel van Coriana van Klapscheut trok Cordon de 1,45m-openingsrubriek direct op tijd naar zich toe. Roger Yves Bost en Jane Richard Philips werden tweede en derde.

21 combinaties gingen in de openingswedstrijd van start, veertien legden het 1,45m-parcours foutloos af. Pilar Lucrecia Cordon zette al vroeg met de Darco-merrie de winnende tijd van 55,68 seconden op het scorebord. Ze verbeterde de tijd van de Zwitserse Jane Richard Philips met twee seconden, die even daarvoor op Zekina Z (v. Zandor Z) 57,46 seconden had gereden.

Roger Yves Bost deed aan het eind nog een poging om de snelste te zijn. Met Pegase du Murier (v. Adelfos) kwam hij een seconde te kort voor de winst en nestelde zich tussen de twee amazones in de einduitslag.

De meeste ruiters beschouwden het parcours als opwarmer en drongen niet verder aan voor een toptijd. Pius Schwizer werd op ongeveer vijf seconden vierde met PSG Future (v. Cash and Carry). Jerome Guery nam op de Casall-hengst Alicante de vijfde plek voor zijn rekening.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.