Spektakel op Stuttgarter Indoor Derby

Andreas Ostholt met So Is Et. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

De Indoor Derby die woensdag werd gehouden Stuttgart German Masters had niet alleen een verrassende winnaar in de vorm van Nicolas Wettstein, maar kende ook twee vervelende valpartijen met blessures voor de ruiters. Pietro Grandis liep een wervelblessure op en Andreas Ostholt brak zijn pols.

De Italiaanse eventingruiter Pietro Grandis, een leerling van Michael Jung, kreeg met Dinin Chosen (v. Well Chosen xx) een nare val op hindernis twee. Ze kregen een totaal verkeerde afstand en paard sloeg over de kop, de toeschouwers hielden hun adem in. Maar het leek mee te vallen toen ruiter en paard op eigen benen de piste konden verlaten. Toch bleek later na onderzoek in het ziekenhuis dat Grandis een beschadiging aan een rugwervel had opgelopen. Voor zover bekend liep zijn paard Dinin Chosen geen blessure op.

Gebroken pols

Andreas Ostholt kreeg met zijn 16-jarige merrie Pennsylvania (v. Pik L) een val op een smalle hindernis aan het einde van het parcours. Ook dit paar leek aanvankelijk niets te mankeren. Maar Ostholt bleek bij nader onderzoek zijn pols te hebben gebroken. Het paard kwam met de schrik vrij.

Acrobaat Westerich

Falk-Filip-Finn Westerich haalde acrobatische toeren uit in het parcours met zijn paard Giaccomo YSK. Hij werd aan het einde van zijn rit bijna uit het zadel geworpen door een onverwachtse sprong van zijn paard. Hij wist zich in het zadel te hijsen, maar dat zakte scheef. Toch reed de Duitser daarna verder met een scheef zadel en zonder beugels! Zie hieronder de video.

Hieronder de winnende rit van Nicolas Wettstein.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.