Spencer Wilton: ‘Ik ben er kapot van’

Spencer Wilton met Super Nova II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Een grote teleurstelling voor het Britse team: Spencer Wilton was genoodzaakt zijn De Niro-zoon Super Nova II terug te trekken voor de Grand Prix Spécial. De vijftienjarige voelde niet fit genoeg aan. “Ik ben er kapot van en keek er erg naar uit om verder te bouwen op wat we gisteren hadden neergezet.”

Neville, zoals de ruin thuis genoemd wordt, raakte donderdagavond wat enthousiast in de prijsuitreiking van de landenwedstrijd. “Prijsuitreikingen zijn niet zijn favoriete ding en normaal rijd ik ze ook niet, maar we zijn op een kampioenschap”, vertelt de Brit aan Horse & Hound.

Tokyo hoofddoel

“Ik heb het team geholpen aan een kwalificatie voor Tokyo 2020 en dat was het hoofddoel. Met dat in gedachten was Neville’s gezondheid was de belangrijkste overweging in dit besluit”, aldus Wilton. Het was overigens niet de eerste keer dat de ruin werd teruggetrokken voor de Spécial. Dat gebeurde in juli ook al in Hartpury en Hickstead.

Bron: Horse & Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.