Spooner en Cristallo winnen Las Vegas National Jumper Classic

In de met 50.000 dollar gedoteerde Las Vegas National Jumper Classic ging de winst gisteravond naar Richard Spooner en zijn 18-jarige Holsteiner Cristallo (v. Caretino). In een snelle en spannende barrage kwam Spooner in 39,86 seconden over de finish waarmee hij de winst en een geldbedrag van 12.500 dollar op zijn naam schreef.


In het uitdagende parcours van Guilherme Jorge over 1.45m stonden lastige hindernissen met meerdere combinaties. De barrage bevatte grote oxers die vroegen om grote galopsprongen gecombineerd met korte draaien.

Spooner wist halverwege het parcours één galopsprong minder te rijden en bleef daardoor bijna 3 seconden voor op zijn grootste concurrent, Eric Navet. Navet werd tweede met Basimodo (v. Quasimodo Z) in een tijd van 42,60 seconden.

De derde plaats was voor Rich Fellers en Lux Lady (v. Lux) die in een tijd van 42,87 seconden over de finish kwamen. Vierde werd Karl Cook met Caillou (v. Casall) in 43,19 seconden. Mavis Spencer en Dubai (v. Cardento) werden vijfde en de zesde plaats was voor de Zweedse Hanna Mauritzson met Landlyst’s Leroy (v. Solos Landtinus).

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.