Ga naar hoofdinhoud

Scholtens en Apache winnen hun aller eerste Special

Liveblog
Emmelie Scholtens en Apache Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het CHIO Rotterdam is de Grand Prix Special in het CDI3* van start gegaan. Adelinde Cornelissen die als tweede in de ring kwam met Aqiedo nam op sportieve manier revanche op de matige prestatie in de Grand Prix van gisteren. Cornelissen zette de eerste score neer van 71.882%, maar liefst zeven procent meer dan gisteren. Maar de winnaars van de Special werden Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Apache, die samen voor het eerst de proef officieel reden. Ze kwamen in hun debuut uit op 72.764%.

Majestueuze Apache neemt de leiding over in handen van Emmelie Scholtens. Na imponerend drafgedeelte waarin de score opliep tot boven de 76% leek de combinatie in hun eerste Special af te stevenen op een hele hoge score. Toch kreeg de hengst van UB 40 last van de moeilijke omstandigheden en liep de spanning in de galoptour wat op. Het resulteerde in flinke storingen in de wissels om de twee. De wissels om de pas lukte vervolgens ter nauwer nood. Maar Scholtens en de KWPN-hengst herpakten zich en liepen een uitstekende laatste lijn met een prima piaffe tot slot. Het eindpercentage kwam uit op 72.764%.

Elegante zoon van Rubin Royal

Adelinde Cornelissen hield haar positie tot aan de rit van Scholtens stevig in handen. Fanny Verliefden kon met haar elegante Indoctro van de Steenblok (v. Rubin Royal) door wat aanleuningsproblemen niet aan de score van Cornelissen komen. Met 69.274% kwam de Belgische op de derde plaats. Ook de Amerikaanse Shelly Francis kreeg net iets meer dan Katja Gevers en nestelde zich op de vierde plek met Doktor (v. Diamond Hit).

Gevers niet voorbij Cornelissen

Na vijf combinaties is Adelinde Cornelissen nog steeds de beste in de Special. Zojuist nam Katja Gevers met Thriller de tweede positie over van Stephanie de Frel. Gevers kreeg met haar zeventienjarige Gribaldi-zoon 67.078%. In de draf-tour was het paard nog wat gespannen waardoor hij kort in de hals werd. Het galopgedeelte verliep vrijwel zonder problemen.

Last van spanning

Stephanie de Frel kwam met Beach Boy (v. Sorento) uit op 65.490% en staat nu derde. Azzurro (v. Rhodium) van Danielle van Mierlo kreeg verzet in de tweede piaffe en haar eindresultaat bleef steken op 59.431%.

Sportieve revanche Cornelissen

Marieke van der Putten beet het spits af met Zingaro-Apple. Van der Putten reed de Painted Black-zoon hors concours en maakte er een goede trainingsronde van. Adelinde Cornelissen volgde met Aqiedo en de zoon van Undigo was nu veel beter geconcentreerd. Alleen een kleine dribbel in de uitgestrekte stap en een fout aan het begin van de tweeërs ontsierden de proef. Met wat juryverschil (jury bij C 68.823% en 74.509% bij B) kwam het eindresultaat op 71.882%

Klik hier voor de live-score.
De wedstrijd wordt live uitgezonden op ClipMyHorse.
Lees hier alles over het CHIO Rotterdam.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.