Sprehe en Desperados FRH herhalen kunstje in Dortmund

Kristina Broring-Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kristina Sprehe en Desperados FRH hebben het kunstje van vrijdag vandaag weer herhaald in de Special van CDI Dortmund. Net als in de Grand Prix zette het duo een gedegen proef neer, maar ze wisten net niet de 80%-grens te overschrijden. Een percentage van 79,85 prijkte op het scorebord.

De Duitse amazone scoorde hoge punten voor haar drafappuyementen en pirouettes. Voor de rechter pirouette werd zelfs een 9,5 genoteerd. Ook kon de jury de overgangen van passage naar piaffe waarderen. Sprehe mikt op deelname aan de Wereldruiterspelen in Tryon en met de scores van dit weekend laten zij nu al zien dat ze stabiel kunnen presteren op concours. En dat voor een comeback in de wedstrijdring.

De hengsten overheersten deze Special. Therese Nilshagen en Dante Weltino OLD (v. Danone)  scoorden 75,66% en werden tweede. Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack) volgden op de derde plaats met 73,94%.

Jean-René Luijmes kwam voor Nederland aan de start. Met zijn KWPN’er Aswin (v. Sandreo) scoorde de ruiter 66,19%, wat goed was voor de achtste plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.