Ga naar hoofdinhoud

Arjen Vos over Wolden Cup: ‘Ik kon er wel twintig uitzoeken’

Het jurykoppel Mense Toering en Arjen Vos was laaiend enthousiast over de kwaliteit van de jonge springpaarden op de vierde wedstrijd van De Wolden Cup in Zuidwolde. "Met name de vijfjarigen vond ik extreem goed", sprak Vos na afloop. Rolien Albring reed de jonge Bernini Hoppe G naar de overwinning bij de vierjarigen, Albert Zoer won nipt de wedstrijd bij de vijfjarigen. 

“De punten lagen veel te dicht bij elkaar, maar dat kwam omdat er steeds weer hele beste paarden bij kwamen en die moesten er weer tussen. Ook bij de vierjarigen waren veel fijne paarden en ik vind dat ze supernetjes voorgesteld zijn”, aldus gast-jurylid Vos. Mense Toering, het vaste jurylid, stelt vast dat de deelnemende paarden zich tijdens de competitie al duidelijk ontwikkeld hebben:“Er zit maar een weekje tussen Zuidwolde en Nieuwleusen, maar toch zie ik dat de paarden alweer constanter, losser en gemakkelijker te rijden zijn dan tijdens de vorige wedstrijd.”

Ruim 60 vierjarigen paarden sprongen hun rondje in het Drentse Zuidwolde. Hoppe G (v. Bernini) kreeg onder Roelien Albring 24,8 punten toebedeeld, en won daarmee overtuigend. Het optreden van Michel Priemis met de door Stal Hendrix gefokte Harvard HX (v. Bustique) werd beloond met 24,4 punten, goed voor de tweede plek.

Albert Zoer was de te kloppen man bij de vijfjarigen. Met de Sir Shutterfly nazaat Gatano verwees hij met slechts 0,1 punt voorsprong Wendy Veldman met Goniek (v. Crespo VDL) en Daan van Geel met Golden Boy vl (v. Canturano) naar de gedeelde tweede plaats.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Bron: Wolden Cup / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.