Geen inkrimping Belgische springkaders; 27 combinaties opgenomen

Belgisch team in de Nations Cup 2015. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Belgische ruitersportfederatie (KBRSF) heeft de nieuwe springkaders bekend gemaakt. In tegenstelling tot de Nederlandse kaders – die nu bestaan uit maximaal dertien combinaties in het A- én het B-kader – zijn de Belgische kaders niet gekrompen. In het A-kader zijn vijf combinaties opgenomen en het B-kader telt maar liefst 22 (!) combinaties. 

Het nieuwe Belgische A-kader bestaat uit Niels Bruynseels met Cas de Liberté Z (v. Cracky Z), Jérôme Guery met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito des Rêves), Jos Verlooy met Caracas (v. Casall) en de broers Nicola en Olivier Philippaerts met respectievelijk Bisquet Balou C (v. Balou du Rouet) en H&M Legend of Love (v. Landzauber).

B-kader

Het B-kader telt 22 combinaties. Veel ruiters zijn met meerdere paarden opgenomen in het B-kader, zoals Pieter Devos (met drie paarden), opnieuw de broers Philippaerts (elk met twee paarden), Carel Cox (met twee paarden), Gudrun Patteet (met twee paarden), Gregory Wathelet (met twee paarden).

Ook A-kaderlid Niels Bruynseels komt nog een keer terug in het B kader (met de winnares van de Grote Prijs van Basel, Gancia de Muze) en datzelfde geldt voor Jérôme Guery (in het B-kader met Papillon Z).

Zestien ruiters

In totaal heeft de nieuwe Belgische bondscoach Peter Weinberg dus maar te maken met zestien ruiters.

Klik hier voor de nieuwe Belgische kaders
Klik hier voor de criteria van de KBRSF

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KBRSF

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Geen inkrimping Belgische springkaders; 27 combinaties opgenomen
  1. 1

    Die kaders stellen allemaal weinig voor. Die zijn geldig tot de dag dat zich ineens iemand meldt met een geweldig beest en de kaarten liggen weer allemaal anders.

    Misschien leuk om nog eens in gedachten te halen de tijd dat Jos Lansink voor het eerst ergens een 1.50 reed. Nog geen 5 maanden later was hij al een vaste waarde van het Nederlands team.