Indrukwekkend afscheid Nino des Buissonnets

Steve Guerdat met Nino des Buissonnets. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na zes jaar springsport op topniveau liet Steve Guerdat zijn legende Nino des Buissonnets (v. Kannan) vandaag in Genève afscheid nemen van de wedstrijdsport. Het laatste internationale optreden van de Olympisch gouden medaille-winnende Nino was met een twaalfde plaats teleurstellend, maar dat maakte de ceremonie niet minder indrukwekkend.

Bij binnenkomst was de tribune gevuld met bordjes “Merci Nino’. De zichtbaar geëmotioneerde Steve Guerdat stapte met zijn wereldtopper de laatste ronde voor het publiek op ‘zijn’ concours in Genève. Onder luid applaus en mooie woorden zadelde Guerdat de Kannan-zoon met wie hij in Londen Olympisch goud won en twee keer tweede werd in wereldbekerfinales af.

Dank

Net voor het afstappen nam Guerdat zelf de microfoon nog in zijn hand om zijn dank ui te spreken. Na nog een ereronde aan de hand langs de tribunes te hebben gedraafd verliet Nino vervolgend aan de hand de ring.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.