Jumping Etten-Leur en Den Goubergh bundelen krachten

Foto: Linda Beelen

Voor aanvang van de Grote Prijs in Roosendaal werd zondagmiddag aangekondigd dat Jumping Etten-Leur een nieuwe locatie heeft. Na 17 jaar zal het springconcours van Rinus Blom verhuizen van de terreinen van Hoeve de Grient in Etten-Leur naar Den Goubergh.

Eerst sprak Rinus Blom zijn bewondering uit over de ontwikkeling en groei die Den Goubergh heeft doorgemaakt. Hij gaf ridderlijk toe dat hij in het begin zo zijn twijfels had bij de onderneming  van de familie Van der Pluijm. “Ik liep misschien wel voorop met de boodschap:  ‘Dat kan niet’. De plannen die Leon verkondigde, de tekeningen en filmpjes met alle plannen, ik geloofde niet dat er iets van terecht zou komen. Het kan dus wel, een pluim voor Van der Pluijm. Ik vind dat het gezegd moet worden dat ik en vele met mij daar blij mee zijn. Den Goubergh is een locatie waar iedereen graag komt rijden en ik sluit me daarbij aan.”

Van 8  tot en met 11 juni 2017 zal Jumping Etten-Leur, waar nu een nieuwe naam voor verzonnen moet worden, plaatsvinden in Roosendaal waarbij de nadruk zal liggen op de jonge paarden. “Daar ben ik in 2000 mee begonnen en ik vind het belangrijk dat dit de boventoon blijft voeren. We gaan nu eens nadenken over het programma. De grond van Hoeve de Grient is jaren geleden aangekocht door de gemeente en de woningbouw en industrie komen steeds dichterbij. Ik zie graag tenminste 1 concours dat bekendheid geeft aan Verkeerschool Blom voortbestaan en daar speelt Den Goubergh nu een rol in”, aldus Rinus Blom.

“De timing is top”, vertelt Leon van der Pluijm. Als het goed is zijn de nieuwe stallen dan net opgeleverd. We verwelkomen het concours graag. Dit initiatief van Rinus had ik niet helemaal aan zien komen, maar het wordt absoluut gewaardeerd. Het is mooi dat we de krachten kunnen bundelen”. Blom’s voorjaarswedstrijd en Dressage@Blom, plus de wedstrijden van de lokale rijverenigingen zullen in 2017 nog wel in de achtertuin van de verkeerschoolhouder georganiseerd worden.

Bron: persbericht

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.