Ga naar hoofdinhoud

Philippe Rozier aan kop in Parijs

Philippe Rozier hier met Rahotep de Toscane. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Het was een spannende race tegen klok in Parijs tijdens de CSI5* Prix Hermès Sellier 1,50m. Met maar liefst twintig foutloze combinaties bleef de overwinning in eigen land. Phillipe Rozier snelde in 61,20 seconde naar de finish en bleef zijn concurrenten voor.

De Belg Nathan Budd deed een dappere poging. Met zijn BWP-er Balder van de Katelijnkouter (v. Baloubet du Rouet) reed hij een snelle rit in 61,30 seconde maar moest uiteindelijk de Franse Phillipe Rozier voor laten gaan. De derde plaats was voor de Fransman Simon Delestre. Met zijn 13-jarige Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray) finishte hij foutloos in 62,12 seconde.

Frankrijk en Ierland

Voor plek vier en vijf werd hard gestreden. Uiteindelijk kwam plek vier in handen van de Franse Kevin Staut die zijn 12-jarige Silver Deux de Virton HDC (v. Kashmir van Schuttershof) in 62,60 seconde over de finish stuurde. De Ierse Bertram Allen reed zijn merrie Molly Malone V (v. Kannan) in 63,00 seconde over finish en behaalde hiermee de vijfde plaats.

Nederland net buiten de prijzen

Harrie Smolders kwam samen met zijn Cas 2 (v. Indoctro) in 66,86 seconde foutloos over de finish. Deze rit was goed genoeg voor dertiende plek, net buiten de prijzen.

Bekijk de volledige uitslag hier

Bron: grandprix replay / Paardenkrant – horsesnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.