Emma Heijligers, Sanne de Haan en Mila Kuijpers kampioenen

De achtjarige Emma Heijligers werd met Manjara kampioene in het B-springen voor categorie A/B pony’s. Bij de C-pony’s is Sanne de Haan met haar Stardust kampioen geworden in de B. Mila Kuijpers mag zich KNHS Indoorkampioene B-springen voor categorie D/E pony’s noemen.

De rijstijlbeoordeling bij het B-springen voor de pony´s werd gedaan door KNHS bondscoach van de pony´s Edwin Hoogenraat en instructeur Arjen Vos.

Hoogenraat vertelt waar de jury oplet bij het beoordelen van het B-springen:“Wat belangrijk is, is dat de ruiters met zo veel mogelijk ritme en controle over hun pony door het parcours rijden en daarbij een correcte houding en zit hebben. Het zijn natuurlijk jonge kinderen, dus we gaan er niet van uit dat alles al lukt, maar het is wel belangrijk dat ze er bewust mee bezig zijn.”

Je ziet op de gebied al veel verschil tussen de ruiters, we hebben een paar hele goede combinaties gezien. Het is natuurlijk het aller belangrijkste dat kinderen het met plezier doen, maar dit is een prachtige rubriek om kinderen te motiveren een goede rijstijl te ontwikkelen.“

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor al het nieuws over de KNHS Indoorkampioenschappen

Bron: KNHS / Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.