Ga naar hoofdinhoud

Albert Voorn wint nek-aan-nekrace

Als achtendertigste starter uit een deelnemersveld van zesenvijftig combinaties ging Albert Voorn gisteravond in het 1,45 m hoog, direct op tijd verreden parcours aan de leiding in het klassement. Gedurende een lange tijd leek zijn koppositie veilig, totdat startnummer 51 de arena intrad.

Voorn en Freebird (v. Lupicor) hadden een tijd neergezet van 66.14 seconden. In de arena van Manege Heijligers in Asten lieten Henk van de Pol en Willink (v. Twister) zien, dat de strijd nog niet geleverd was. Het duo racete door het parcours en gooide alles in de strijd om Voorn van zijn troon te stoten. Tevergeefs, zij finishten slechts een honderdste van een seconde later, waarop het toch Voorn was die de PMC Staalbouw Prix in ontvangst mocht nemen.

Duitser Oliver Lemmer zag de eerste prijs al aan hem voorbij gaan toen Voorn een net iets scherpere tijd neerzette en uiteindelijk kon hij plaatsnemen op de derde podiumplek. Met For Ever Jump (v. For Pleasure) had de ruiter een tijd van 66.27 seconden neergezet en bleef hij met gemak Marcel Willems en de Holsteinse merrie Ebaja Oh, die vierde werden met een tijd van 70.47 seconden, voor. De top vijf werd afgesloten door de Australiër Phillip Lever, die met de KWPN’er Beaumont W/V finishte in 72.49 seconden.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.