Ga naar hoofdinhoud

Belgen aan kop in Small Tours CSI Roosendaal

Springsport
Foto Lonneke Ruesink

Vanmiddag won de Belgische Pieter Clemens met Dorenta (v. Triomphe de Muze) de Small tour finale over 1, 30m in Roosendaal. Dit deed hij met een barrage rit van 27.57 seconden. In een ruim deelnemersveld van achttien combinaties in de barrage waren het enkel Belgen die de podiumplaatsen wisten te bezetten.

Op twee stond Rik Hemerryck met de dertien jarige Quarco de Kerambars (v. Darco), zij reden een tijd van 27.86. De derde plaats was met 28.36 seconden voor Sven van Dijck, hij zadelde hiervoor de merrie Damira (v. Kashmir van Schuttershof).

Eerder op de dag werd de finale van de Small tour over 1, 35m verreden en ook hier waren het bijna alleen Belgen aan kop. Op de eerste plaats eindigde Jef Wellens met Uranus W (v. Hornet Rose). Deze combinatie won met een miniem verschil, door in een tijd van 27.89 te finishen. De nummer twee, was wederom Rik Hemeryck, nu met Speedy des Mansarts (v. Ogano Sitte). Met 27.90 seconden waren ze net niet speedy genoeg voor een overwinning.

Op de derde plaats stond de enige niet Belg, Holly Gillot. De Britse amazone reed met Vinny Douglas (v. Ard Douglas) een tijd van 28.29 seconden.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijsten.

Bron: Horses / Den Goubergh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.