Ga naar hoofdinhoud

Belgen de besten in U25-rubrieken

Foto De Paardenkrant
Vanmiddag zijn de eerste internationale springrubrieken op Jumping Mechelen afgewerkt. De ruiters onder 25 jaar oud kwamen in actie in een 1.40m- en 1.30m-rubriek en de Belgen heersten in eigen huis. Leonie Peeters won het 1.40m en Pieter Kenis was de beste in de proef over 1.30m. In deze proef werd Kelly de Jochems de beste Nederlandse op de zevende plaats.

In de hoofdring werd de 1.40m-rubriek voor de U25 ruiters verreden. De proef direct op tijd kreeg een geheel Belgisch podium. Leonie Peeters pakte op overtuigende wijze de zege met de 13-jarige Catho. Met de tijd van 59.62 seconden zette ze het hele veld op ruime achterstand. Julie de Pelsmaeker en Daloubette van de Krekebeke (v. Baloubet du Rouet) werden tweede gevolgd door Romy Morssinkhof met de 8-jarige Cara Victoria (v. Chacco-Blue). De Nederlanders konden zich niet in de prijzen rijden.

Pieter Kenis won de U25 openingsproef voor Thibault Philippaerts. Met de 9-jarige Gravin van HD (v. Shindler de Muze) was Kenis de snelste met 28.81 seconden in de tweede fase. Philippaerts werd tweede op Cristallina v. Janshof Z (v. Cadance van ’t Gelutt Z). De derde plek was voor Jeroen De Winter op Va-Vite. Met een zevende plaats was Kelly Jochems de Nederlandse, zij reed de Contendro-zoon Bontendro.

Tijdens de traditionele persconferentie van de VLP op Jumping Mechelen werd het nieuwe ‘VLP Talent van het jaar’ bekend gemaakt. Springruiter Jeroen Appelen volgde de dressuuramazone Jorinde Verwimp op. Appelen kreeg een cheque van 7.500 euro die hij kan spenderen aan extra opleidingen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.