Ga naar hoofdinhoud

GCT: Bertram Allen wint onder Eiffeltoren

Het wonderkind uit de springwereld heeft vanavond de wereld weer verbaasd. Met een razendsnelle tijd van 37.32 wist de negentienjarige Ier met Romanov de Portugese Luciana Diniz met Fit for Fun achter zich te houden.

In de achtste etappe van de Global Champions tour kwalificeerden vijf ruiters zich voor de barrage op 1.60 niveau. De derde plek na de barrage was wederom voor een Ier in de persoon van Darragh Kenny met Sans Soucis Z. Ook hij bleef in de jump-off foutloos, maar was een twee seconden trager door het parcours dan Allen en Diniz. Phillipe Rozier en Rahotep de Toscane noteerden in de barrage vier strafpunten, twaalf strafpunten werden op de lei van Pénélope Leprovost genoteerd en daarmee was zij met een prijzengeld van € 19200.- vandaag hekkensluiter in de barrage.

Maikel van der Vleuten op Verdi was, als enige Nederlandse deelnemer,  met vier strafpunten goed voor de twaalfde plaats. In de eerste manche bleef de combinatie nog foutloos, in de tweede omloop sneuvelde er helaas een balk.

Bron: Horses

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor het tussenklassement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.