Ga naar hoofdinhoud

Bjorn Egberink is eigen baas geworden

Bjorn Egberink en Bentley (v. Cardento). Foto Wendy Scholten
Springruiter Bjorn Egberink heeft de stal van Peter Geerink verlaten om fulltime voor zichzelf te gaan werken. Bij zijn ouders thuis in Holten wordt het aantal stallen van negen uitgebreid tot vijftien. “Toen ik twee jaar geleden bij Peter Geerink begon was ik volledig in dienst en had ik een paar paarden voor mezelf thuis, maar dat werd gaandeweg steeds meer. Sinds een half jaar rijd ik halve dagen bij Peter en nu ben ik dan helemaal zelfstandig. Het is een hele stap, maar ik denk dat het moment daar is”, vertelt Bjorn Egberink.

De periode bij Peter Geerink ervaart Egberink als zeer leerzaam. “Ik heb een super mooie tijd bij hem gehad. Qua rijden leerde ik elke dag van hem. Af en toe is dat ook wel frustrerend. Dan ben je met een paard bezig dat je niet helemaal voor elkaar krijgt, dan lukte het Peter in vijf minuten wel”, lacht hij. “Maar ook daar leerde ik van. Net als van de handel, het concours rijden en het management daarom heen.”
 
Voorlopig zal het deelnemen aan internationale Grote Prijzen niet meer aan de orde zijn. “Ik houd me nu bezig met jongere paarden. Eentje die al 1.40m loopt, kan ik niet betalen. Misschien dat ik een keer geluk heb met een acht- of negenjarige die M springt en snel opgebouwd kan worden naar hoger niveau, maar voorlopig zal internationaal rijden moeilijk zijn. Dat hoeft van mij ook niet. Eerlijk gezegd is dat ook niet echt mijn hobby. Ik rijd liever bij huis, paarden opleiden en verkopen. Dat is altijd al m’n doel geweest en Peter heeft er alle begrip voor. Hij wil straks een of twee paarden meegeven om trainen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.