Ga naar hoofdinhoud

Controe, van ‘mislukte’ eventer tot winnaar van 4*GP Vejer

Harry Charles SUNSHINE TOUR 2018 www.moisesbasallote.com
Twee weken geleden won de jonge Harry Charles met zijn KWPN'er Controe de 4* Grand Prix van Vejer. Het was voor de Brit de eerste Grand Prix zege op dit niveau met een paard dat voorbestemd was om een internationale eventer te worden. Maar de elfjarige zoon van Wender R haatte de dressuur zo erg, dat er werd gekozen voor een carrière switch.

Als vierjarige werd Controe gekocht door Alan Fazakerly die hem doorverkocht aan Karen Bartlett, een van de eigenaren van Laura Collett’s eventingpaarden. Zo kwam het fokprodukt van J. van Gorkum uit Oirschot in training bij Collett met het doel een internationale eventingcarrière.

‘Hij haatte dressuur’

Maar het liep anders met de Wender-zoon. Karen Bartlett vertelt aan H&H: “Ik kocht hem omdat hij klein en schattig was en bracht ‘Conker’ bij Laura Collett. Maar hij haatte de dressuur zo erg. Thuis ging het wel, maar als hij op concours de witte hekjes zag, dan had je al een probleem. Het was bizar – en hij is zo getalenteerd.”

Tevreden in springring

Onder Collet had Controe als zevenjarige een aantal korte en lange 2*-wedstrijden gelopen en na het CCI in Belton in 2015 werd de handdoek in de ring gegooid. Laura Collet maakte het seizoen af in de springring en Conker was helemaal in zijn element. Karen Bartlett: “In het springparcours was hij weer het blije, tevreden paard.”

Van speedpaard naar 4*-winnaar

Peter Charles kocht Controe en zijn zoon Harry debuteerde begin 2016 met de kleine bruine in Mijas. Bartlett: “Hij past echt bij Harry, een hecht paar. Ik dacht dat hij voor Harry als speedpaard zou dienen, dus het was ongelooflijk hem de 4* van Vejer te zien winnen.”

Lees hier het hele interview met Karen Bartlett.

Bron Horse and Hound

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.