Ga naar hoofdinhoud

CSI Asten in de startblokken

Piet Raijmakers met Van Schijndel's Valentino
Piet Raijmakers met Van Schijndel's Valentino. Foto: De Paardenkrant
Driehonderdzestig paarden onder ruiters en amazones uit 26 landen hebben zich verzameld op het paardensport centrum van Manege Heijligers in Asten. De organisatie is verheugd om zoveel deelnemers van over de hele wereld te mogen ontvangen. De focus ligt maar op een ding: "Het moet goed op orde zijn". 

Van 11 tot en met 14 juni wordt voor de derde maal het internationale outdoor springconcours georganiseerd. Lokale en internationale topruiters staan de komende vier dagen garant voor springsport van alle niveau’s, trouw aan de formule van de bakermat van de Brabantse paardensport. De organisatie werkt hard om de deelnemers tevreden te stellen. “Het is altijd een beetje gokken wie er op de uitnodiging in gaan. Of het er nu veel zijn of niet, het moet goed voor elkaar zijn. En als mensen het fijn hebben gehad, komen ze terug en dat zien we graag”, vertelt Erik Heijligers.

Naast CSI2*-proeven en de Grote Prijs voor rankingpunten op zondag worden er één sterren en Youngster rubrieken, aan de hand van parcoursbouwer Louis Konickx, verreden. Publieksfavoriet Piet Raijmakers Jr. doet mee en de Derby winnares van Eindhoven, Joy Lammers, zal ook aan de start verschijnen. Henk van de Pol is van de partij, net als Sanne Thijssen. Vanuit de USA prijkt Kathrine Dinan op de startlijst, naast Olympiër Beat Mandli voor Zwitserland. Tevens wapperen o.a. de vlaggen van de Oekraïne, Koeweit, Israel, Polen, Egypte, Australië en Belarus.

De toegang tot het evenement en de ruiterfeesten is alle dagen gratis.

Bekijk hier de deelnemerslijsten en het programma.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.