Ga naar hoofdinhoud

Darragh Kenny wint WEF Challenge Cup

Darragh Kenny, hier met Go Easy de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Darragh Kenny greep zojuist in Wellington de zege in de twaalfde ronde van de WEF Challenge Cup met Billy Onslow. Gisteren kwam de Ierse ruiter voor het eerst in de ring met de ruin en maakte toen het parcours niet af, maar vandaag bleef de zoon van Billy Congo twee keer foutloos en won de rubriek.

Margie Engle legde met Royce beslag op de tweede plaats in deze met $86,000-gedoteerde rubriek. De Amerikaanse amazone liet de Cafe au Lait-zoon in 34,225 seconden finishen na een foutloze barrage en Kenny had daar met Billy Onslow 33,334 seconden nodig. Nicole Walker volgde met Falco van Spieveld op de derde plaats met een foutloze rit in 36,236 seconden. De Canadese amazone rijdt de BWP-hengst van Toulon sinds begin dit jaar en behaalde sindsdien meerdere top tien-klasseringen op het WEF in Wellington.

Nederlands verleden

Walker werd op de voet gevolgd door Jimmy Torano met Day Dream (v. Zento) en Paris Sellon met Adare (v. Royal Bravour) met respectievelijk 36,423 seconden en 36,427 seconden. Beide KWPN’ers werden in het verleden door Nederlandse ruiters gereden. Torano’s Day Dream werd voorheen gereden door Willem Greve Adare werd voordat ze naar de Verenigde Staten vertrok gereden door Kevin Olsmeyer.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.