Ga naar hoofdinhoud

Top 10 meest gelezen verhalen op Horses in 2015

Nu de kerst en jaarwisseling voorbij zijn en iedereen zit uit te buiken, is er tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Welke artikelen op Horses.nl zijn nou het meest gelezen? Hieronder volgt een overzicht van de tien meest gelezen verhalen.


1. Dressuurgoud voor Team Oranje!

Goud voor Nederland, zilver voor de teleurgestelde Britten, slechts brons voor het ontgoochelde Duitsland.

2. Christine Wels door trap van paard overleden

Een trap van een paard dat zij aan het longeren was heeft een einde gemaakt aan het leven van dressuuramazone Christine Wels. De omstreden Duitse amazone, die vooral bekendheid verwierf als ‘Christine W’, werd 67 jaar.

3. Dubbeldam: ‘Een prijs was op zijn plaats geweest’

Jeroen-Annelies-e1450278588506-296x247

Jeroen Dubbeldam kon zijn teleurstelling op het jaarlijkse Sportgala in Amsterdam moeilijk verbergen. De 42-jarige Europees, olympisch en wereldkampioen kwam met twee nominaties – Sportman van het Jaar en Sportploeg van het Jaar – de Rai in, maar ging met lege handen naar huis.

4. Totilas niet van start in Special

Totilas komt niet meer in actie op het EK dressuur in Aken. Dat heeft Paul Schockemöhle bevestigd. Totilas zal in een kliniek worden onderzocht omdat hij gisteren niet de gehele proef taktzuiver liep in de Grand Prix.

5. Goud voor Dujardin, zilver voor Bröring, brons voor Minderhoud

Na de uitgestrekte stap klinkt de bel. Aan de mond van Glock’s Undercover is duidelijk bloed waarneembaar. Een triest einde van het EK voor Edward Gal. Brons voor zijn levenspartner Hans Peter Minderhoud, zilver voor Kristina Bröring, goud voor Charlotte Dujardin.

6. *VIDEO* Rentree Rath & Totilas

Matthias Alexander Rath maakte 28 juni zijn langverwachte rentree met Totilas. Hij startte HC op de subtop wedstrijd in Hulten.

7. Drama in Olympia: Grote Prijs-winnaar Bertram Allen gediskwalificeerd

Helemaal aan het einde van de Olympia Horse Show, na de Grote Prijs, voltrok zich een drama. Winnaar Bertram Allan werd gediskwalificeerd vanwege bloed aan de rechter zijkant van het paard Quiet Easy (v. Quidam’s Rubin). “Ik ben er kapot van”, aldus de 20-jarige Ier. De winst ging nu naar Michael Whitaker met de KWPN-ruin Viking (v. Jacomar).

8. Sportcarrière Totilas definitief ten einde

De 15-jarige wonderhengst Totilas verschijnt niet meer in de wedstrijdring. Zijn optreden in de Grand Prix landenwedstrijd op het EK in Aken afgelopen donderdag was officieel zijn laatste publieke wedstrijdoptreden.

9. Wat te doen bij hittestress bij paarden?

Hittestress bij (sport)paarden is een sterk onderschat probleem. Nu de zomer zijn intrede maakt, is het van belang om de verschijnselen te herkennen en te weten wat te doen. De prestatie, het welzijn en de gezondheid van het paard kunnen namelijk flink te lijden hebben van dit fenomeen.

10. Jeroen Dubbeldam is dé Europees KAMPIOEN!

Jeroen DubbeldamABF1807-296x247

De enige échte kampioen van het EK mag het goud in ontvangst nemen: Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P.! Geen ruiter bleef zo koel, geen paard stak zo in vorm. Na olympisch en wereldkampioen is Jeroen Dubbeldam nu ook Europees kampioen. Een prestatie die met geen superlatieven te beschrijven is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.