Ga naar hoofdinhoud

De top tien van de Wereldranglijst aan de start op CHIO Rotterdam

Foto Lonneke Ruesink
De inschrijving voor de internationale ruiters voor het 66ste CHIO Rotterdam sloot eergisteren en de volledige top 10 van de Longines World Ranking (Scott Brash, Ben Maher, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning, Kent Farrington, Patrice Delaveau, Daniel Deusser, Kevin Staut, Beezie Madden en Steve Guerdat) heeft zich aangemeld voor het CHIO Rotterdam.

Het lijkt erop dat maar liefst 25 van de top 30 van dezelfde wereldranglijst verschijnen in de Rotterdamse piste. Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland  met zeer sterke deelnemers omdat ze net als Nederland gaan proberen kwalificatiepunten voor de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup te pakken.

Groot-Brittannië dat ook deelneemt aan de Furusiyya Nations Cup presented by Longines zal met zwaargewichten als Scott Brash en Ben Maher zeker proberen om te voorkomen dat Nederland, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland veel punten pakken. Hetzelfde geldt voor de andere teams die in Rotterdam niet voor punten strijden. Deelnemers als Beezie Madden en McLain Ward voor de Verenigde Staten en Doda Miranda Neto en Rodrigo Pessoa zijn zeker in staat om het de puntenjagers in de Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines behoorlijk lastig maken.

Er staan 18 Nederlandse springruiters op de internationale inschrijflijst voor het CHIO Rotterdam, inclusief de hoogst genoteerde Nederlanders in de Longines Ranking Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder. Daarvan mogen er maximaal 15 deelnemen aan de internationale rubrieken.

“De data van het CHIO Rotterdam vallen dit jaar erg gunstig,” zegt Yves Houtackers, directeur sportief springen van het CHIO Rotterdam. “Alle teams willen in de eerste helft van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie zoveel mogelijk punten pakken om zich in de tweede helft te concentreren op de Wereldruiterspelen. Daarbij gebruiken veel bondscoaches Rotterdam als observatiewedstrijd voor hun teamsamenstelling voor diezelfde Wereldkampioenschappen.”

Van 18 tot en met 22 juni 2014 vindt het evenement plaats in het Rotterdamse Kralingse Bos.

Bron: Horses/ Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.