Ga naar hoofdinhoud

Delestre moet Tryon met Hermès Ryan laten schieten

Simon Delestre met Hermes Ryan - St Tropez, Ramatulle beach - 31 May 2018 - ph.Stefano Grasso/GCL
Geheel tegen alle verwachtingen in kan Simon Delestre met zijn huidige toppaard Hermès Ryan niet deelnemen aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Eigenaar Philippe Berthol heeft de beslissing genomen de Hugo Gesmeray-zoon niet te laten reizen per vliegtuig. Reden daarvoor is de blessure die de ruin twee jaar geleden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro opliep.

“Het is de beslissing van de eigenaar, niet van mij. Ik heb me het hele seizoen gericht op Tryon. Ryan betekent veel voor zijn eigenaren en ze hebben moeite het voorval in Rio los te laten”, verklaarde Delestre tegenover Grand Prix Replay. “Ze willen het risico niet nemen. Ryan is nu wat ouder en als hij opnieuw geblesseerd raakt, is dat waarschijnlijk het einde van zijn carrière.”

Gezondheid heeft prioriteit

Toch heeft de Franse ruiter vrede met het besluit. “Ik kan Philippe zeker begrijpen en dit veranderd niks aan het vertrouwen. Hij is een vriend van het gezin.” Berthol zelf lichtte ook nog toe dat de gezondheid van Hermès Ryan voorop staat: “Ik kan de teleurstelling goed begrijpen, maar de belangrijkste prioriteit is om dit paard gezond te houden.”

Bron: Grand Prix Replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.