Ga naar hoofdinhoud

Duitsers oppermachtig in Grote Prijs Oldenburg

De Duitse springruiters hebben het internationale concours in Oldenburg met overmacht afgesloten. De top vijf van het eindklassement van de Grote Prijs werd geclaimd door de Duitse ruiters die als enige foutloos wisten te blijven in de barrage. Uiteindelijk was het Holger Hetzel die de wedstrijd op zijn naam schreef.

Hetzel kwam met Little Tinka (v. Tinka’s Boy)  in 36.09 seconden foutloos over het barrageparcours en sleepte zo de winst binnen. Hij was niet de snelste; Wout-Jan van der Schans had slechts 34,92 seconden nodig, maar bleef met  Eurocommerce Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve) niet foutloos en kwam met vier strafpunten uit de ring. Dit resultaat was voldoende voor een zesde plaats. Ook Albert Zoer lukte het niet om zonder fouten door de barrage te komen. Met Wollie Bollie (v. Cantos) zette hij vierstrafpunten op het strafbord en werd zevende.

Marc Bettinger was met ZZ-Top van het Schaarbroek Z (v. Zandor Z) slechts een halve seconde langzamer dan Hetzel en werd tweede. Jörg Naeve wist in 37.16 seconden rond te komen en eindigde met Calado op een derde plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.