Ga naar hoofdinhoud

Elita beste springpaard VSN-Trofee

Elita (v. Cicero Z) is vandaag in Lunteren verkozen tot beste driejarig springpaard. Tijdens de finale van de 26e VSN-Trofee beoordeelden Pieter Kersten en Wout Jan van der Schans de paarden, die door Van der Schans werden overgereden.

Volgens Kersten is Elita een heel modern sportpaard met veel vermogen: “Elita is een bloedpaard om te zien met een zeer goede galoppade, lichtvoetig met veel ruimte in de beweging, maar niet altijd even makkelijk in de aanleuning. Ze heeft zeer goede reflexen en opent achter zeer goed op de sprong.”

Tweede werd Especially for You (Calvaro Z). Zij werd is volgens Kersten een paard met veel kwaliteit en potentie. Kersten:”Ze heeft een goede galoppade en changeert makkelijk. Ze had iets minder ruimte in de galop dan de nummer één, maar spring heel patent en opent achter heel goed.

De merrie Enett (Wizzerd WV) werd derde. Kersten: “Een grootramig paard dat goed in het rechthoeksmodel staat. Ze heeft een goede galop en veel kwaliteit op de sprong en zeer goede reflexen. Op de sprong zou ze iets meer de hand mee mogen nemen.

Klik hier voor uitslagen

Bron: Horses / KWPN

2 reacties op “Elita beste springpaard VSN-Trofee

  • Peter van der Waaij

    Daarbij werd Elita (v. Cicero Z) op uitstekende wijze voorgesteld door Christel van der Schans. Elita was inderdaad wat moeilijker in de aanleuning, maar amazone Christel speelde hier vakkundig en handig mee om.
    Dat mag ook gezegd worden! Zo’n piepjong paard met zoveel potentie heeft immers veel baat bij een goede presentatie.

  • rob hatzmann

    Wij waren gisteren als toeschouwer ook aanwezig bij de finale van de VSN voor de driejarige springpaarden. Wat ons nog het meest verwonderde is dat de Keurslager zijn eigen vlees aan het keuren was. Wat uiteindelijk heeft geleid tot de overwinning.

    De kwaliteiten van Elita als springpaard zijn zeker aanwezig.Echter was de rijbaarheid in de presentatie onder haar amazone van dien aard dat een plek bij de eerste 5 o.i. niet terecht was. De proef oogde meer als een gevecht tussen paard en amazone hetgeen resulteerde in een val aan het eind.

    Een jurylid moet o.i. geen enkel belang hebben bij een ruiter of paard. Je hebt dan altijd de schijn tegen je. In dit geval dus ook!

    ps: Peter, het siert je dat je zo opkomt voor je nichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.