Ga naar hoofdinhoud

Extra selectiemogelijkheid WK Verden

Foto Lonneke Ruesink
Van 6 tot en met 10 augustus 2014 vindt in het Duitse Verden het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden (vijf- en zesjarigen) plaats. Om te bepalen welke combinaties hiervoor worden ingeschreven vindt een uitgebreid selectietraject plaats.

Hiervoor worden de beste dertig paarden uit de Pavo Cup editie 2013 uitgenodigd, als ook alle winnaars van de regionale voorselectiewedstrijden. Ook worden er uitnodigingen verzonden naar de vijfjarige finalisten van het WK van vorig jaar. De beste vijf KWPN- en NRPS-geregistreerde paarden uit de finale (vier- en vijfjarigen) van het KNHS-Subli Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden 2013 zullen eveneens worden uitgenodigd voor dit uitgebreide selectietraject. Een speciaal geformeerde selectiecommissie bepaalt tijdens het selectietraject welke combinaties hiervan worden afgevaardigd naar het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Net als in 2013 kunnen per leeftijdscategorie door het KWPN en de KNHS maximaal twee wildcards worden verstrekt voor deelname aan genoemd selectietraject zonder dat aan bovenstaande voorwaarden is voldaan.

Bron: Horses/ KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.