Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Bordeaux voor Leprévost

Penelope Leprevost
Publiekslieveling Kevin Staut haalde deze middag in Bordeaux de barrage van de Grote Prijs niet. Cédric Angot, Julien Epaillard en Pénélope Leprévost plaatsten zich wel. Van Nederlandse zijde tekende Harrie Smolders met Emerald (v. Diamant de Semilly) present in de barrage met zeven. Net als de Belg Jérôme Guéry met Grand Crû van de Rozenberg (v. Malito des Rêves). Maar het was de Franse Lepévost die naar de zege sprong.

Angot opende met Rubis de Preuilly (v. Diamant de Semilly), de combinatie leek op weg naar een foutloze rit, maar verloor het ritme. Finaal kwamen er acht strafpunten op het blad. Ook Epaillard en Quatrin de la Roque (v. Quick Star) hielden het niet foutloos. Harrie Smolders en een gretige Emerald deden dat wel in een tijd van 40,31. Snel, maar niet snel genoeg, zo bleek toen Laura Renwick met Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve) haar reputatie alle eer aandeed. Guéry deed daarna een gooi naar de zege maar strandde op een zucht van de tijd van de Britse.

Maar dat het sneller kon bewees Pénélope Leprévost met Nice Stephanie (v. Cardento). De Franse kreeg overal de afstand vooruit en pakte nog wat tijd in de laatste wending. Toen Marcus Ehning even later in de fout ging mocht het publiek juichen voor een tweede Franse zege op rij. Renwick eindigde als tweede, voor Guéry en Smolders. Winst voor Leprévost dus na de zege van Kevin Staut de avond voordien in de wereldbekerqualifier.

Kevin Staut mocht voor de Grote Prijs trouwens ook al een keertje de ring in, want Silvana (v. Corland) mocht in Bordeaux in stijl afscheid nemen van het Franse publiek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.