Ga naar hoofdinhoud

Hanley moet Antello in laten slapen

Antello Z met Cameron Hanley op de WEG Normandië in 2014. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Met ongelooflijk veel verdriet laat ik jullie weten dat mijn partner Antello Z vandaag geëuthanaseerd moest worden als gevolg van een blessure die hij opliep in de ring", schrijft Cameron Hanley op zijn Facebook-pagina. De zoon van Animo II Z viel vandaag in Liverpool in de barrage in een oxer, nadat hij werd afgeleid door het publiek, meldt Horse and Hound.

Antello was al een hele tijd het eerste paard van Hanley. Twee keer moest de Ier de teugels aan een collega overgeven. In 2012 aan Michael Whitaker, begin 2015 aan Pius Schwizer. Maar in mei 2015 was de gevoelige Antello al weer terug bij Hanley.

De combinatie Hanley-Antello won behalve vele Grote Prijzen ook de DKB Riders Cup en maakte deel uit van het Ierse team dat in Calgary de landenwedstrijd won.

“Hij zal altijd in mijn hart zijn, ik hield zo veel van hem”, schrijft Hanley op zijn Facebook-pagina.

Bron: Facebook /Horses

3 reacties op “Hanley moet Antello in laten slapen

  • Christine

    Heel veel sterkte met dit enorme verlies

  • Renee ter Veer

    “Afgeleid door publiek” is de reden van zo’n ernstige blessure dat een ruiter zijn toppaard moet laten inslapen. Dat is niet mis, je zal de aanstichter(s) maar zijn!
    ANTELLO was een van die “high-sensible” paarden, daar is niets mis mee. Ze presteren vaak goed, maar er gebeuren langs de ring soms dingen die je als ruiter niet in de hand hebt.
    Ik ben er niet bij geweest, maar ik kan me er iets bij voorstellen.
    Vorige week was ik in Zuidbroek op het IICH Groningen en stond verbaasd over de lakonieke houding van een moeder die goed vond dat haar kinderen met vriendjes de metalen trappen van een van de tribunes op en af renden tijdens een springwedstrijd.”Paarden waren dat wel gewend”, dacht ze. Toen ik een poosje later de kinderen er op wees dat ze wel erg dicht bij de hindernis met hun armen over de reling stonden te zwaaien, haalde ze haar schouders op.
    Respect begint al jong, je kan kinderen al jong veel leren oa dat ruiters werken met levend materiaal, dat een paard kan schrikken en dat je mee mag als kind, als je rustig kunt zijn op en rondom een tribune.
    Dat respect kunnen volwassenen dan toch ook opbrengen?

  • Hilde

    https://data.fei.org/Horse/Performance.aspx?p=786510CB96C1D2F61DB946D2382166F9
    Is het gezond om een paard in een jaar tijd zoveel wedstrijden te laten lopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.