Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders wint wereldbekerwedstrijd in Washington

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vannacht heeft Harrie Smolders een puik resultaat neergezet door met Emerald de wereldbekerwedstrijd in Washington te winnen. Na een spannende barrage wist hij de Amerikaanse Callan Solem met 0.11 seconde te kloppen.


Zes combinaties waren tot de barrage van de 4*-wedstrijd doorgedrongen. Harrie Smolders had het geluk om als laatste met de hengst Emerald van start te gaan. Voor hem had alleen Callan Solem nog maar foutloos gesprongen met de KWPN’er VDL Wizard (v. Gentleman). Zij had een tijd van 39.43 seconde neergezet. Met een sublieme rit snoepte Smolders daar nog iets van af en haalde de zege binnen.

Alleen Nicola Philippaerts met H&M Forever D Arco ter Linden (v. Darco) en Victoria Colvin op Cafino (v. Cardento) waren in de barrage sneller maar kregen respectievelijk 4 en 8 strafpunten. Philippaerts werd derde en zijn landgenoot Jos Verlooy op Sunshine (v. Diamant de Semilly) werd ook met 4 strafpunten vierde. Op de vijfde plaats eindigde Colvin en op de zesde, eveneens met 8 strafpunten, Jack Towell op de derde Diamant de Semilly-nakomeling in de barrage, Emilie de Diamant A S.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.