Ga naar hoofdinhoud

Harry’s Horse Prijs prooi voor fanatieke Leon Thijssen

Met zijn eerste paard Be Gentle pakte Leon Thijssen vanmorgen al de leiding in de barrage om de Harry's Horse Prijs (1,30 m). Maar de Limburger moest de leiding weer afstaan, tot hij met zijn tweede paard Bulavsco (v. Verdi) definitief en vernietigend toesloeg.

21 combinaties maar liefst leverden vanmorgen strijd in de barrage van het 1,30 m. Als eerste ontdekte Leon Thijssen de route voorlangs naar de dubbelsprong die nodig was om aanspraak te maken op de hoofdprijs. Maar Evie Buller flikte dat kunstje ook. De uit Australië afkomstige amazone, in België gevestigd, zette haar in Australië gefokte merrie Yalambi’s Chiquita (v. Chin Chin), waarmee ze gisteren ook al een proef won, aan tot grote spoed, waardoor ze een fractie van een seconde van de tijd van Thijssen afsnoepte.

Robert Vos mengde zich vervolgens in de strijd door met Wakiekie (v. Animo) onder de tijd van Buller te duiken (0/31.36 seconde). Leon Thijssen tenslotte zette orde op zaken met Bulavsco. Nog korter reed hij naar de dubbelsprong, schuin ging het over de één na laatste steilsprong van Leen Soldaat en met 0 in 31,06 seconde was Thijssen de grote winnaar.

Uitslag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.