Ga naar hoofdinhoud

Henk van de Pol zevende in adembenemende WB Helsinki

Henk van de Pol, hier met Willink. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist is de adembenemende barrage van de wereldbekerwedstrijd in Helsinki geëindigd met een zwaar bevochten overwinning voor de Zwitser Romain Duguet. De Britse amazone Jesseca Mendoza moest uiteindelijk in Duguet haar meerdere erkennen. Toen het stof opgetrokken was, bleken de eerste zes van de einduitslag binnen een seconde bij elkaar te liggen. Henk van de Pol leverde een prima resultaat door met Willink als zevende te eindigen.


Aanvankelijk leek het erop dat de wereldbeker omloop in Helsinki zwaar was, pas na de pauze kwamen er meer foutlozen en in totaal begonnen dertien combinaties aan de barrage. Het leverde een boeiend en spannend spektakel op. Steve Guerdat, die als vierde van start ging met zijn kampioenspaard Nino des Buissonnets, liet zijn paard super kort wenden en zette 37.61 op de klokken. Direct daarna snoepte Jessica Mendoza met de 14-jarige merrie Spirit T er ruim een halve seconde vanaf en kwam met 36.96 seconde als eerste onder de 37 seconde. Lang bleef ze hiermee aan de leiding tot dat Romain Duguet als elfde de barrage in reed. Zijn Quorida de Treho (v. Kannan) is groot en lijkt niet de snelste, maar de 11-jarige merrie is super lenig en door de voorlaatste oxer helemaal schuin te springen kon de Zwitser net sneller zijn dan Mendoza. 36.85 werd de winnende tijd, want hoewel Daniel Deusser met de hengst Cornet d’Amour nog dicht in de buurt kwam (37.13 seconde) moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Henk van de Pol was met Willink de enige Nederlander die doordrong tot de barrage. Hij reed een effectieve rit met de zoon van Twister en eindigde op plaats zeven. In het basisparcours kreeg Jur Vrieling een pech balk met VDL Zirocco Blue N.O.P. en werd achttiende. VDL Groep Zidane had z’n dag niet met Leopold van Asten, het duo kreeg dertien strafpunten en eindigde in de onderste regionen.

Voor de wereldbekerwedstrijd uit werd een 1.45m rubriek direct op tijd verreden. Hans Dieter Dreher won de rubriek met Cool and Easy. Met de KWPN-hengst Spartacus TN behaalde Henk van de Pol de zesde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.