Ga naar hoofdinhoud

Internationale springkampioenen naar Jumping Indoor Maastricht

Komend weekend belooft spannende sport te worden op Jumping Indoor Maastricht, waar wereldbekerwinnaars, olympische- en wereldkampioenen aan de start zullen verschijnen in de springrubrieken.

Het veld wordt  aangevoerd door drie leden van ‘ons eigen’ gouden team dat tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië een ongekende prestatie neerzette. Dit zijn Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. Alleen Gerco Schröder ontbreekt aan het illustere rijtje.

Maar er staan nog veel meer goede Nederlandse ruiters en amazones op de lijst. Leopold en Mathijs van Asten, Gert-Jan Bruggink, Albert Zoer en Wout-Jan van der Schans, die onlangs de Grote Prijs van Paderborn wist te winnen. Ook voormalige winnaars van de Grote Prijs van Maastricht zullen weer proberen deze prestatie te herhalen: Leon Thijssen (2007, 2010), Vincent Voorn (2009) en Willem Greve (2008).

Jong Nederlands talent maakt het veld compleet: De nog maar 17-jarige, zeer succesvolle Lisa Nooren, dochter van Henk Nooren, die dit jaar o.a. team goud won tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing en Nederlands Kampioen werd bij de Junioren en Young Riders. Zij krijgt gezelschap van Timothy en Michel Hendrix , de zonen van Emile en Paul Hendrix.

België wordt onder andere vertegenwoordigd door de oud-Wereldkampioen Philippe Lejeune en Jos Lansink, Wereldbekerwinnaar in 1994 met Libero H en Wereldkampioen in 2006 met Cumano. Meervoudig Wereldbekerwinnaar John Whitaker uit Groot Brittannië zal zeker proberen om zijn overwinning in Maastricht in 1994 te herhalen. Duitsland stuurt Philipp Weishaupt, Lars Nieberg en Tim Höster. De toppers Shane Breen en Jessica Kürten reisen af vanuit Ierland en Lauren Hough zal de vlag van de USA verdedigen. Andere grote namen op het overzicht zijn Jannika Sprunger (Zwitserland), Katharina Offel (UKR) en Samantha McIntosh (BUL) die in 1999 de Grote Prijs van Maastricht won.

De Nederlandse vlag bij de dressuur zal onder andere verdedigd worden door Marlies van Baalen en Diederik van Silfhout. Adelinde Cornelissen moest afzeggen in verband met een blessure, nadat zij vorige week van een jong paard was gevallen. In het ziekenhuis werd een kuitbot uit de kom en een kleine fractuur geconstateerd.

Bekijk hier alle informatie over Jumping Indoor Maastricht.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.