Ga naar hoofdinhoud

IOC zet noodfonds voor Oekraïense athleten op

Het IOC (International Olympic Committee)  heeft financiële hulp toegezegd aan atleten uit Oekraïne die problemen hebben door de politieke onrust in hun land.  Om de Oekraïense ruiters te helpen, ongeacht hun woonplaats en achtergrond, heeft het IOC een noodfonds van 300.000 dollar opgezet.

Volgens IOC president Thomas Bach heeft het IOC de ontwikkelingen in Oekraïne de afgelopen tijd nauwlettend gevolgd en maken zij zich zorgen over de situatie van de atleten. Het geld zal worden gebruikt voor training- en wedstrijd doeleinden.

In 1994 vertegenwoordigde een team springruiters voor het eerst de Wereldruiterspelen in Den Haag en in 2006 eindigde het land als vierde op de Wereldruiterspelen in Aken, waardoor zij een startbewijs ontvingen voor de Olympische Spelen van 2008.

De bekendste ruiters die Oekraïne vertegenwoordigen op het internationale toneel zijn springruiters Katharina Offel en Björn Nagel en dressuuramazone Svetlana Kiselyova, die alle drie aan start kwamen tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Bron: Horses/ Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.