Ga naar hoofdinhoud

Jumping Etten-Leur in de startblokken

Foto: Linda Beelen
De vijftiende editie van Jumping Etten-Leur begint aanstaande woensdag en belooft vijf dagen lang mooie springsport in de achtertuin van Rinus Blom. Het evenement houdt meerdere dagen gereserveerd voor de jonge paarden rubrieken en in het weekend staan er nationale proeven en diverse shows op het programma.

Van 21 tot en met 25 mei zullen er in Etten-Leur ruim duizend combinaties aan de start verschijnen. De vierjarige competitie op donderdag wordt gejureerd door Wout-Jan van der Schans en op de overige weekdagen worden de rubrieken voor 5-,6- en 7-jarigen verreden. Hiervan vindt de finale om de titel ‘Kampioen van Etten-Leur’ plaats op vrijdagavond, met aansluitend een gezellig ruiterbal.

Er is een Hunter rubriek op donderdagochtend en op zaterdagmiddag komen de tuigpaarden van de PAVO Masterclass in actie. Op zondag sluit het concours traditiegetrouw af met de ‘Grote Prijs van Verkeersschool Blom’, waar een optreden van de wereldberoemde Future Guys aan vooraf zal gaan.

“Iedereen kan starten, we hebben proeven voor de basissport tot en met nationaal 1.40m niveau. Ik vind het mooi dat je de Brabantse paardensport zo kunt verenigen. Bekende ruiters als Eric van der Vleuten en Bianca Schoenmakers maken hun opwachting, net als een dozijn vol ponyruiters voor de showrubriek op vrijdagavond. We gaan voor topsport en oer Brabantse gezelligheid”, aldus Rinus Blom.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.