Ga naar hoofdinhoud

KNHS: contributieopbrengst neemt juist af

De KNHS heeft vandaag gereageerd op de kritiek die de bond te verduren kreeg na de bekendmaking van de nieuwe tarievenlijst. Volgens de KNHS neemt de totale contributieopbrengst in 2016 juist af en betaalt een gemiddeld lid minder dan voorheen.

Van 49 naar 4 lidmaatschapsvormen, van 67 naar 7 startpassen, startpassen die de volle 12 maanden geldig zijn, invoering van een gezinslidmaatschap, niet meer betalen voor Paard&Sport: de KNHS heeft een groot aantal wijzigingen doorgevoerd in de organisatie en het contributiesysteem van de paardensport in Nederland. Op zijn website plaatste de KNHS vandaag een artikel met meer uitleg over de tarievenstructuur. In dit artikel maakt de KNHS duidelijk dat het vooral gaat om een vereenvoudiging van de organisatie en van de bijbehorende bijdragen van de leden.

Lees hier het volledige artikel op de KNHS-website.

Bron: Persbericht

7 reacties op “KNHS: contributieopbrengst neemt juist af

  • jw

    Nou een maand pas kost 45 euro in 2016,dus een zeer dure aangelegenheid mocht ik hem 4 mnd pakken ,jaar tarief goedkoper.Als ik kijk en zie dat paard en sport niet betaald hoeft te worden,zijn we de laatste jaren toch voor de gek gehouden.
    Denk dat deze maatregel niet ver genoeg gaat.
    We zullen zien volgend jaar.

  • Debby

    Nog een korte rekensom om te laten zien hoe onbetaalbaar het wordt voor de gewone paardensporter die een paar wedstrijdjes per jaar rijdt. Je wordt als wedstrijdruiter op onwijs hoge kosten gejaagd, je bent niet alleen €108 voor een startkpas maar je moet ook wedstrijdlid zijn bij een vereniging om wedstrijden te kunnen rijden, dit lidmaatschap zal gemiddeld rond de €45 liggen, en dan kom daar nog bij dat je €20 inschrijfgeld betaald voor twee proefjes. Dit betekent dat je op jaarbasis €173(108+45+20) kwijt bent om uberhaupt je eerste wedstrijd te kunnen starten. Als je 5 wedstrijden per jaar rijdt (gemiddeld aantal voor de amateur en recreatieruiter) kom je uit op een bedrag van ongeveer €50 per wedstrijd (€173:2+20=50.6) En ik heb dan niet eens de standaard bijdrage van 20 euro van de KNHS meegerekend, zou je die meerekenen zou het rond je als amateurruiter die 5 wedstrijden per jaar rijdt rond de 54 euro per wedstrijd kwijt zijn.

    Dit laat nogmaals zien dat de KNHS alleen denkt aan de fanatieke topsport die heel veel wedstrijden rijden, want hoe meer wedstrijden je start hoe minder je gemiddeld kwijt bent per wedstrijd. De amateur ruiter die het leuk vindt om een paar wedstrijdjes per jaar mee te doen wordt op onwijs hoge kosten gejaagd.

  • J. Ammer

    Helaas. een teamvoltigeurs gaan er ruim 200 euro per jaar op achteruit. En dat voor meestal 1 of 2 wedstrijden.
    Alles in het belang van de sporter??

  • Martina

    De KNHS is er allang niet meer voor de gewone sporter, nooit geweest ook. Die was vroeger beter uit met de NBVR, de NPC en de landelijke rijverenigingen. Maar nee, we moesten zo nodig centraal gaan met die dure elite club. Zelfs het FNRS doet er aan mee, zo jammer. Alsof we niet meer de KNHS zonder kunnen.Terug dan naar de oude situatie ?? Ja, in een modern jasje gestoken lijkt me dat helemaal niet zo gek.

  • AG

    Het KNHS-centrum zal betaald moeten worden en dat mag de amateurruiter (die daar nooit komt) gaan doen.

    Er is maar één oplossing, en dat is per 1 januari allemaal je startpas opzeggen! Laat ze maar voelen wat ze aanrichten, elk jaar is deze discussie opnieuw, maar als we elk jaar toch weer blijven betalen, dan gaat de KNHS echt niets veranderen.
    Ik heb mijn startpas al opgezegd!

  • I eke

    Minder betalen, ja dat klopt. Maar ook geen maandblad meer. Via de startkaart wordt het geld Door de KNHS alsnog binnengehaald. Ik zou per 2016 weer een starkaart nemen. Maar nu…. toch maar niet. De nieuwe structuur is voor veel startende springruiter misschien leuk maar voor heel veel anderen een geldverslindend iets waarbij alle verhoudingen zoek zijn.
    Waar is de club die de monopolie positie van de KNHS doorbreekt. Ik wordt lid.

  • Ivonne hanssen

    Jee hebben ze er 30 jaar over moeten denken dat paard en sport nu zogenaamd niets meer kost en er per adres slechts 1 exemplaar bezorg wordt als je met meerderen lid bent?? Mijn zus en ik kregen hem 30 jaar geleden altijd al dubbel tot ergernis van mijn ouders.Maar dat kon toen nooit gewijzigd worden.
    Intussen zelf nog steeds rijdend en een dochtertje dat nu ook start en jawel hoor hij kwam weer dubbel. Wat een geldverspilling. Nu komen ze ineens met een gezinsabonnment en krijg je straks wel maar 1 blad per adres! Helaas loopt sinds 2 jaar het aantal pony ruiters in Limburg drastisch terug dus veel gezinsabonnementen zullen er in onze provincie niet meer zijn. Geem idee hoe het elders is maar ik verwacht niet veel anders. En als ik zoveel moet betalen voor een startpas voor die paar wedstrijden die ik nog rijd dan kan ik beter mijn dochter de toekomst wensen en zelf maar meteen stoppen en alleen nog het bos inrijden. Zeer ontspannend overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.