Ga naar hoofdinhoud

Nederland sterk in GP, winst naar Schuttert

Met drie Nederlandse ruiters in de vijfkoppige barrage was de Grote Prijs van de Z-Tour in Lanaken succesvol. Frank Schuttert pakte de winst, gevolgd door Bart Bles. De derde plaats was voor de Zweed Douglas Lindelöw. Albert Zoer plaatste zich op de vierde plek, vlak voor de Fransman Guillaume Batillat. Schuttert en Bles waren niet het snelst, maar wisten als enigen een foutloze ronde neer te zetten in het parcours tot 1,60 meter.

Schuttert moest met zijn onstuimige Winchester HS  als eerste de ring in. “Ik wist dat de tijd krap stond en besloot om te proberen een snelle foutloze rit te realiseren. Ik was goed binnen de tijd en foutloos en dan is het voor de jury toch moeilijk om de tijd ruimer te zetten. Dat deden ze dan ook niet, waardoor ik er achteraf een voordeel bij heb gehad om als eerste van start te moeten gaan”, vertelde Schuttert. Hij reed met Winchester HS (v. Numero Uno) in 42,78 seconden rond. Bles ging met Lord Sandro DDH (v. Lordanos) voor de zekerheid en reed een nette, foutloze ronde in 44,67 seconden.

Lindelöw was een stuk sneller: in 42,09 seconden stuurde hij Talina (v. Matterhorn) over de hindernissen, waarbij één balk niet op zijn plaats bleef liggen. Hetzelfde overkwam Zoer en Batillat. Zoer zette met Abra Kadabra (v. Vancouver) een tijd neer van 42,45 seconden, plus vier strafpunten en Batillat eindigde met Rumba de la Cavee (v. Lamm de Fetan) op 42,68 seconden, plus vier strafpunten.

Gerco Schröder zag de barrage net aan zich voorbij gaan door een tijdsfout. Hij eindigde met Zamora (v. Quasimodo Z) op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten.

Bron; Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.