Ga naar hoofdinhoud

Ook Belgische springruiters gisteren goed uit de startblokken

Dirk Demeersman met Bufero van het Panishof
Net als Nederland had ook België een goede start in de individuele kwalificatie. Philippe Lejeune, Dirk Demeersman en Jos Lansink reden een foutloze ronde, Gregory Whatelet zag een paal vallen op de laatste hindernis maar was ook blij met de wijze waarop Cadjanine Z (v. Canabis Z) sprong.

“Mooi, die nulronde. Dat was de bedoeling”, vertelde Dirk Demeersman toen hij net de ring uitkwam. “Dit is de derde Spelen voor mij, maar het blijf speciaal. Ik ben vanaf begin dit jaar al met Londen bezig om mezelf en mijn paard conditioneel op orde te krijgen. Zonder te forceren wilde ik de kwalificatie halen en dat is gelukt. Bufero van het Panishof sprong voortreffelijk, maar er komen nog een paar zware dagen. Ik doe in elk geval m’n uiterste best om hier een goed resultaat voor het team neer te zetten.

Jos Lansink liet zich verbazen door Valentina van ’t Heike (v. Nabab de Reve), die zich opvallend goed liet rijden. Wereldkampioen Philippe Lejeune geniet van zijn laatste wedstrijd samen met Vigo d’Arsouilles (v. Nabab de Reve), die na Londen zijn carriere voortzet als dekhengst. “We hebben exact hetzelfde gepland als in de periode voor het WK twee jaar geleden. We hebben weinig wedstrijden gereden en veel aan zee gewerkt. Als ik Vigo veel in de zandbak rijd, dan neem de lange zweep en sporen maar mee. Aan zee loopt ie veel meer uit zichzelf. Hij is in topconditie. Hij kan 4.000 meter galopperen zonder nat te worden en na twee minuten stappen, galoppeer je zo weer verder. Vigo heeft een echte ringmentaliteit, hij komt binnen en zet z’n kop erop.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.