Ga naar hoofdinhoud

Pieter Devos wint kampioenschap Vlaanderen

Gisteravond werd op Jumping Mechelen het Vlaams Kampioenschap verreden. Pieter Devos zette de snelste tijd neer in de barrage van dit parcours over 1.45m en eiste de titel op. Niels Bruynseels werd tweede en Gilles Dunon kon als derde plaatsnemen op het podium.


Dertien combinaties plaatsten zich voor de barrage.
Devos zat in het zadel van Espoir en stuurde de elfjarige ruin ruim anderhalve seconde sneller foutloos over de eindstreep dan Bruynseels en Gancia de Muze, die lange tijd de leiding hadden. Bruynseels kwam met de negenjarige dochter van Malito de Reves in 34.14 seconden aan de finish en Devos wist met de zoon van Surcouf de Revel in 32.51 seconden af te klokken.
Dunon stuurde de KWPN-merrie Wesselina eveneens zonder fouten rond in de barrage en was met 35.91 seconden op de klok goed voor de derde foutloze tijd.

Thomas de Wit en Olivier van Roosbroeck maakten de top 5 compleet. De Wit zat in het zadel van Gazelle Van De Byloke en kwam in 38.58 seconden aan de finish en Van Roosbroeck stuurde Ellenoy in 39.01 seconden over de eindstreep.

Klik hier voor alle uitslagen.
Bron: Horses/Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.