Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘We zijn een hechte familie’

Rob Ehrens en Jeroen Dubbeldam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Het was spannend!", zegt Rob Ehrens als zijn team vandaag in de Aachener Soers de nul heeft vastgehouden en in het klassement om de Europese landentitel is opgeklommen naar de tweede plaats. "We zagen vandaag vier fantastische rondes van ruiters die de kop er goed bijhielden."

Frontman Jeroen Dubbeldam zette met SFN Zenith N.O.P. op de meest aangename wijze de toon. “Dat was een magistrale ronde”, zegt Rob Ehrens. “Daarna kwam dan dat pechfoutje van Maikel en Verdi en toen werd het toch nog spannend. Geweldig dat je dan zo’n team hebt dat dit soort dingetjes op kan vangen.”

“Als ik heel kritisch ben, zeg ik dat Maikel een beetje scheef naar die steilsprong 12 ging. Maar Verdi had er ook overheen kunnen springen, dus vond ik dat echt een pechfoutje.”

Heel spannend maakte ook derde man Jur Vrieling het. Op diens langzame rit had Ehrens nog wel wat commentaar. “Van 2 naar 3 reed Jur al wat ‘achteruit’ en van 3 naar 4 was dat ook zo. En toen kwam die lijn na de driesprong met een extra galopsprong. Daarvan heb ik tegen Jur gezegd dat zoiets niet mag gebeuren.”

Vrieling realiseert zich dat zelf ook terdege. “Zirocco was op het voorterrein gretig genoeg”, verklaart Vrieling zijn behoudende tempo. Overigens bereikten Vrieling en de superieur springende Zirocco de finish met een prachtige nul op het scorebord.

Rob Ehrens nuanceert zijn eigen kritiek: “Wij kunnen vanaf de grond wel zeggen wat we ervan vinden, maar die jongens zitten op die paarden. Dan voel je echt wat er moet gebeuren.”

Met een voorlopige tweede plaats zijn alle kansen nog aanwezig voor een gouden Europese teammedaille. De laatste is al weer een poos geleden (2007 in Mannheim). “We moeten nu tot op het bot gemotiveerd blijven. Maar dat hoef ik deze jongens niet te vertellen. Dat zijn ze uit zichzelf. We zijn een hechte familie geworden.”

Lees hier alles over EK Aken.

Klik hier voor de fotoserie.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.